Lottohistorier

Ta del av fem lottospelares erfarenheter och bli inspirerad att spela lotto.

Anna-Karin, 59 år

”Vi är åtta kollegor som alltid lägger ihop till ett gemensamt systemspel. Alla får välja lika många nummer sedan delar vi på vinsten om vi vinner. Hittills har vi faktiskt varit riktigt bra på att välja nummer och vi har sammanlagt vunnit 30 000 kr. Beroende på hur mycket vi vinner lägger vi ibland pengarna på att göra något tillsammans, som att gå ut och äta på en finare restaurang, eller så delar vi lika och väljer själva vad vi ska göra med vinstpengarna.”

Marko, 41 år

”Jag spelar bara på nätet. Jag har inte riktigt tid att springa till ett spelombud och jag bor ganska långt ifrån närmaste spelställe. Jag gillar att spela på Eurojackpott. Drömvinsten hade jag inte sagt nej till och man kan alltid försöka. Det kostar inte så mycket att spela lotto och jag spelar alltid tre rader tillsammans med min sambo. Det hade inte varit fel att få några miljoner extra på kontot.”

Madeleine, 30 år

”Jag har alltid älskat att spela. Spänningen som följer av att välja nummer och att följa dragningen har alltid fascinerat mig. Jag har satt upp en spelbudget som jag spelar för varje månad och den ger mig frihet att välja vilka lotterispel jag vill. Jag tycker om att spela på system för jag tycker att det ger större chans till vinst och jag har som mest vunnit 100 000 kronor! Det blev en riktigt härlig semester fylld med lyx och jag ser alltid till att göra något riktigt roligt för mina vinster, vare sig de är stora eller små,”

Zelda, 22 år

”Det var egentligen inte meningen att jag skulle spela. Jag har kompisar som tycker om att betta och spela lotto och sånt, så jag tänkte: Okej, jag testar väl och ser vad hypen är. Jag blev rekommenderad en spelsajt på nätet som även hade en app där jag kunde följa dragningen i mobilen. Jag satsade den allra minsta summan som var möjlig, typ 25 kr, för jag vill inte satsa för mycket om jag inte vann. Numren valde jag bara sådär. Jag tog datumet jag fyller år, några turnummer och sen valde jag mammas födelsenummer. Och tro det eller ej, men jag fick hela 6 rätt! Och jag var ensam med det så jag vann 12 000 kr! Självklart köpte jag något extra fint till mamma för vinsten,”

Per-Göran, 70 år

”Jag har spelat på Svenska spels lotto sedan det var Tipstjänst. Jag spelar alltid bara en rad och jag spelar på lördagens dragning. Det har blivit lite av en tradition och jag och mina bröder har alltid spelat tillsammans, fast med egna rader. Om någon av oss vinner, vilket vi har gjort lite då och då genom åren, bjuder vi varandra på fika. Jag har i alla år haft samma radnummer. Dagen man ändrar numren är då de dras och man går miste om storvinsten.”